Matematik

Kombinatorik

28. august 2009 af zenati (Slettet)

Har fået denne opgave:

I en klasse er der 16 piger og 12 drenge. Bestem antallet af måder, hvorpå man kan udvælge:

a) 2 elever, når valget er frit

b) 2 piger

c) 2 piger og en dreng

d) 2 piger og 2 drenge

Har selv fået følgende svar:

a) k(28,2) = 378

b) k(16,2) = 120

c) K(16,2)*k(12,1) = 1440

d) K(16,2)*k(12,2) = 7920

Har jeg regnet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2009 af mathon

... ser fornuftigt ud


Svar #2
29. august 2009 af zenati (Slettet)

Herligt:P

Mange tak...:D


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Jeg løser den således

a)

16+12=28 elever i alt

Den første elev kan vælges på 28 forskellige måder

Den anden elev kan vælges på 27 forskellige måder

De to elever kan kun udvælges én gang hver, derfor dividerer med 2!

(28*27)/(2*1)=378 måder at udvælge to elever på

b)

2 piger

Den første pige kan vælges på 16 forskellige måder

Den anden pige kan vælges på 15 forskellige måder

(16*15)/(2*1)=120

Man kan udvælge 2 piger på 120 måder 

c)

2 piger og 1 dreng

Den ene piger kan vælges på 16 forskellige måder

Den anden pige kan vælges på 15 forskellige måder

En dreng kan vælges på 12 forskellige måder

De to piger kan vælges én gang hver, og drengen kan vælges én gang. Dividerer med 2!*1!

(16*15*12)/(2!*1!)=(16*15*12)/(2*1*1)=1440


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.