Dansk Historieopgave

Idéer, tips osv til dansk historieopgave?

28. august 2009 af FredAstair (Slettet)

Hej SP.

Står i den situation at jeg her om et par uger skal til at skrive en opgave på de 8 sider.
Går i 2.g.
Muligheder:
Dansk.
Historie.
Tværfaglig (mix mellem dansk og historie.)

Prøver denne gang at være ude i god tid, så jeg ville høre om der er nogle erfaringer, tips, og ikke mindst forslag til emner?
Tror jeg hælder mest til den tværfaglige løsning.

Vh Esben.
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
28. august 2009 af JJ-cool (Slettet)

Hos os anbefaler vi altid, at eleverne vælger et fag og deopper det tværfaglige. Det er vist ikke helt efter reglerne, men da de fleste opgaver skrives enkeltfagligt minus SRP kan det vist være ligegyldigt. I SRP kan du alligevel ikke skrive i dansk historie, men
Du skal nok gå efter et emne, hvor de bruger dans faget på en litterær analyse og foretolkning og historie til at belyse det tidstypiske, den historiske kontekst eller lignende.
Du kan også analysere en tale ud fra tretoriske begreber/diskurs og så bruge den som historisk kilde og tillige behandle den som  histortisk kilde, fx Luther Kings berømte tale, eller andre. Eventuelt en af Anders Foghs trontaler/nytårstaler
 

hvis du vælger en historisk/litterær periode kunne du eventuelt vælge et emne som nationalismen omkring 1848 - 1864 - her er der masser af tekstmateriale, der omhandler de nationalliberale og deres politiske program. En dansk faglig tekst kunne her være Bang: Uddrag af Tine, det kapitel, der omhandler tilbagetoget fra Dannevirke. Eventuelt suppleret med billeder fra krigen i 1848 og 1864 (der findes to gode bileder i bogen Mellem romantik og realisme.

Blot et eksempel, som jeg håber du kan bruge elller som kan sætte dig igang


Skriv et svar til: Idéer, tips osv til dansk historieopgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.