Matematik

trigometrisk ligning

29. august 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

sin(x) = √3 ' cos(x), for x∈0 ; 2 phi

Hvordan griber jeg den an?

Jeghar skrevet at sin(x) /cos(x) = √3

Men hvordan kommer jeg så videre?

Vil det sige at sin(x) /cos(x) * √3 = x
 

Og da sin/cos er 1 så bliver det 1* √3 som som kun er  √3
 

eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2009 af mathon

tan(x) = √(3), x∈[0;2π[

x = (π/3) og x = (4π/3)


Svar #2
29. august 2009 af Rina68 (Slettet)

Tak Ja det kan jeg godt se, havde den næsten.

hvad så med :

f(x) = sin(x) * (x2 ++ π/6)

he skal f'´(x) beregnes.

Jeg får det til cos(x) * (2x + π/6)
Er det ikke sådan jeg skal gøre det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)=g(x)*h(x)

f'(x)=g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. august 2009 af mathon

dvs.
f '(x) = sin'(x)·(x2 + π/6) + sin(x)·(x2 + π/6)' =


Skriv et svar til: trigometrisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.