Matematik

Rente-regning

30. august 2009 af Gliop (Slettet)

Jeg vil gerne have hjælp til denne hér opgave..! :)

En mand køber en bil til 200000 kr. Vi antager at bilens værdi aftager årligt med 10%.
Hvad er bilens værdi efter 5 år?

En anden bils værdi aftager også eksponentielt. Efter 8 år er bilens værdi halveret.
Med hvor mange procent aftager denne bils værdi pr år?



Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af MN-P (Slettet)

Pris(t)=Startpris*0,9t  hvor t er tiden i år

pris(8)=startpris*x8 =startpris/2 ⇒ x8=1/2


Svar #2
30. august 2009 af Gliop (Slettet)

Hvorfor skal man gange med 0,9..!? =)


Skriv et svar til: Rente-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.