Matematik

detaljer om løsning af ligninger

30. august 2009 af frederikengel (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg har nu fået en del hjælp til løsning af ligninger af typen 2 ligninger med 2 ubekendte. jeg syntes jeg har fået rimeligt godt fat i det nu. jeg har dog et par spørgsmål ved steder hvor jeg bliver i tvivl om hvad jeg skal gøre.

første spørgsmål er i forhold til brug af lige store koefficienters metode. hvordan finder man ud af om man skal trække den ene ligning fra den anden eller om man skal lægge dem sammen.

spørgsmål nummer 2 er når en af ligningerne ender i nul. hvad er så konklutionen på sådan en.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2009 af MN-P (Slettet)

1)

Du skal sørge for at den ene ubekendte forsvinder

Hvis den ubekendte der har lige store koeffitienter har samme fortegn i de to ligninger skal du trække fra, har de forskelligt fortegn skal du lægge sammen.

 2)

Hvad mener du med at den ender i 0?

Får du den ubekendte til 0?


Svar #2
30. august 2009 af frederikengel (Slettet)

ok fint det ksal bare lige øves lidt men egentlig logisk.

ja hvis jeg ender med y=0 kan jeg jo ikke finde x. prøver jeg så samme ligning bare med den anden bekendte som start ender jeg med x=0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af horn83 (Slettet)

Når x eller y er = 0. er det ikke nogen muligt løsning på opgaven.


Svar #4
30. august 2009 af frederikengel (Slettet)

hvis man tager denne her

1. 2x+3y=1

2. 3x+y=3

så får jeg i ligning 2 et resultat der siger 3x+3-3x=3

og det bliver jo nul. det samme sker med ligning 1.

hvad kalder man sådan en fyr her


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. august 2009 af keg (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener, men hvis vi går ud fra at du skal løse to ligninger med to ubekendte, får du i 2

y=3 -3x , som du så kan indsætte i 1, hvilket giver

2x +3(3 --3x) =1

2x +9 -9x =1  medfører at 7x=8 hvilket give x= 8/7 og for at finde y indsætter du så x i en af lign-


Svar #6
30. august 2009 af frederikengel (Slettet)

ja kan godt se det.

jeg tror jeg er kommet til at sætte resultatet fre ligning 2 ind i 2 igen for at finde x og det giver jo nul. så ikke en ligning der giver nul men mig der klumrer lidt i det. det gør jeg lidt for meget her i starten. men rigtig mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. august 2009 af MN-P (Slettet)

Det var lige store koefficienters metode du startede med at spørge om

1. 2x+3y=1  

2. 3x+y=3      *3       9x+3y=9

trækker 1 fra 2

7x+0y=8

x=7/8

indsætter i 1

2*7/8+3y=1

3y=1 - 14/8

3y=(8-14)/8

y=6/8:3

y=1/4


Skriv et svar til: detaljer om løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.