Fysik

Forklar denne påstand??

30. august 2009 af melsu (Slettet) - Niveau: C-niveau

PÅ hjemmeside "sikkertrafik.dk" står der:  " Rammer du en person med 90km/t, svarer det til at sætte vedkommende til at springe ud fra niende sal?"

Forklar denne påstand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af MN-P (Slettet)

det frie fald:

s=1/2*g*t2

v=g*t

90km/t=(90/3,6) m/s

(90/3,6) m/s =9,8 m/s2*t    find t

indsæt t i formlen for s (faldvejen) og sammenlign denne med et hus højde ( en etage svarer til godt 2,5 m)


Svar #2
30. august 2009 af melsu (Slettet)

Hvordan finder jeg t?


Svar #3
30. august 2009 af melsu (Slettet)

I linje 4 , skal det så være tyngdeacc. i ^2 eller er det tiden ...

Fordi i linje 1 har du sat det over t?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2009 af MN-P (Slettet)

Desverre står t for tiden nogle steder, men for timer i enhedderne

4. linie uden enheder

(90/3,6) =9,8*t find t


Svar #5
30. august 2009 af melsu (Slettet)

okay tak , bare lige for at være helt sikker , skal det se sådan ud? :

Det frie fald:
90km/t= 25 m/s
25 m/s =9,8 m/s*t find t
25m/s / 9.8 m/s = 2.55 m/s
dvs. t = 2.55 m/s
s=1/2*g*t2
s= 1/2 * 9.8m/s * 2.55m/s^2
s= 12.495
v=g*t
25m/s = 9.8m/s*2.55 = 24.99m/s


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2009 af MN-P (Slettet)

#5

s=1/2*d*t²

s=1/2 * 9,8* 2,55² m*(m/s)²

Du har glemt ² ved 2,55

Hvis s =12,5 m bilver det nogle meget lave etager (9, sal)


Skriv et svar til: Forklar denne påstand??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.