Matematik

ligning for tangenten i punktet(..,..)

30. august 2009 af Yow! (Slettet)

f(x) = kvadratrod(x)     når P(9,3)

har indtil videre lavet dette

tangent t: y = f'(Xo)(X-Xo)+f(Xo)

f'(9)(X-9)+f(9)

f(9) = 3

f'(x) = 1/(2*kvadratod(9))   som så bliver til f'(x) = 1/6 x

og hvad gør jeg så??????????


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2009 af keg (Slettet)

Så har du jo fundet stigningstallet for kurven i punktet

så indsætter du punktet i den rette linies ligning, hvor du kun har b som ubekendt

y=ax +b

du har fundet a,    x og y kender du så find b         ok?


Svar #2
30. august 2009 af Yow! (Slettet)

du' genial keg..... god bless you....(amen)

tak for det!


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

f '(9) = 1/6, f(9) = 3, x0 = 9   bare indsæt så er den der.


Svar #4
30. august 2009 af Yow! (Slettet)

kieslich

jeg har lavet opgaven....men hvad skal jeg indsætte??? i hvor????


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

i tangentligningen som du selv skrev i #0. Det er de tre du skal kende for at lave ligningen for tangenten: x, f(x) og f '(x).


Svar #6
30. august 2009 af Yow! (Slettet)

hvad skal jeg indsætte hvor??? jeg har nemlig slet ikke brugt tangentligningen for at finde ligningen til tangenten..... er det overhovedet nødvendigt????


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

Tangenten: y = f '(x0)*(x - x0)  + f(x0)

 x0 = 9          y = 1/6*(x - 9) + 3 = 1/6*x + 3/2


Svar #8
30. august 2009 af Yow! (Slettet)

hvordan får du 3/2.....????


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

Ganger ind i parentesen: 1/6*x - 1/6*9 + 3 = 1/6*x - 3/2 + 3 = som #7


Svar #10
31. august 2009 af Yow! (Slettet)

jamen.... hvad med 3-tallet???  hvorfor skal den ikke med i ligningen for tangenten????


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2009 af mathon

tangentligningen skrevet
y - yo = f'(xo)(x-xo)

y- 3 = (1/6)(x-9)

y = (1/6)(x-9) + 3   som i #7


Svar #12
31. august 2009 af Yow! (Slettet)

ahaaaaa... ok nu er jeg med på den....

takker til jer 3 ;)


Skriv et svar til: ligning for tangenten i punktet(..,..)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.