Kemi

stofmængde- koncentrationerne, ioner

30. august 2009 af Mupe (Slettet)

Jeg har følgende spørgsmål:

Beregn stofmængde- koncentrationerne af de ioner, der stadig er i opløsningen

TIdligere har jeg fundet:

2KOH+NiSO4→K2SO4+Ni(OH)2

Den begrænsende faktor er KOH med en stofmængde på 0,02 mol

Mængden af det dannede bundfald er 0,927 g


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af mathon

M(Ni(OH)2) = 92,7 g/mol
1 mol har massen 92,7 g
0,01 mol har massen 0,927 g

                                                        2KOH   +   NiSO4   →   K2SO4   +   Ni(OH)2
ækvivalente stofmængder i mol:             2              1                  1                1
aktuelle stofmængder i mol:                0,02             x                  y             0,01


Svar #2
31. august 2009 af Mupe (Slettet)

Hvordan regner jeg så stofmændekoncentrationen ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af mathon

x/(1 mol) = 0,02/2

x = y = (0,02/2)*(1 mol) = 0,01 mol

men
du oplyser jo intet om volumen!


Svar #4
01. september 2009 af Mupe (Slettet)

En opløsning af 100,0 mL 0,200 M KOH blandes med en opløsning af 200,0 mL 0,150 M NiSO4.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2009 af mathon

                                                               2KOH   +   NiSO4   →   K2SO4   +    Ni(OH)2
ækvivalente stofmængder i mol:                  2               1                  1                  1
aktuelle stofmængder i mol:                      0,02           0,03               x                0,01         fed = overskud

dannelse af K2SO4:
x/(1 mol) = (0,02/2)
x = 0,01*(1 mol) = 0,01 mol

restionkoncentrationer:
[K+ (aq)] = (0,02 mol)/(0,300 L) = 0,0667 M
[Ni2+ (aq)] = ((0,03-0,01)mol)/(0,300 L) = 0,0667 M
[SO42- (aq)] = (0,03mol)/(0,300 L) =0,100 M
 


 


Skriv et svar til: stofmængde- koncentrationerne, ioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.