Kemi

aktuel koncentration

19. december 2004 af vusk (Slettet)
har en opløsning af 90 mL demineralisende vand og 10 mL Pb(NO3)2 (0,0500M). Jeg drypper 3,5 ml 0,0500 M KI i opløsningen, og ser så at der er ligevægt (vha. indikator tjuhej...)

Jeg skal nu beregne [Pb2+]...hvordan gør jeg?

er det rigtigt at:
Pb(NO3)2 (aq) + 2KI --> PbI2 + 2KNO3 ???

udfra dette har jeg beregnet n(PbI2) = ½n(KI) = ½ * 3,5 mL * 0,0500 M = 8,75*10¨-5 mol! er dette en forkert vej at gå? hvis det er den rigtige vej at gå, hvad gør jeg så nu??

Svar #1
19. december 2004 af vusk (Slettet)

slet ingen som kan/vil/har tid til at hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2004 af Dunnar (Slettet)

dit reaktionsskema virker ok
stofmængde også ok
koncentrationen er jo bare n/V og V er 90+10+3,5 mL

Svar #3
19. december 2004 af vusk (Slettet)

hvis vi nu siger at jeg vil beregne [Pb(2+)] først...hvad siger jeg så??

forstår ikke rigtig hvad du mener....!hvorfor vil du lægge volumet af H2O og KI og PB(NO3)2 sammen for at beregne [Pb(2+)]?? H2O og KI indeholder jo intet Pb(2+)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2004 af Chemistry (Slettet)

Når det bliver blandet bliver blyet jo også fortyndet.

Svar #5
19. december 2004 af vusk (Slettet)

det kan du have ret i!!

har lige et andet spørgsmål! vi har lavet forsøg med en ligevægt, og når jeg regner vores ionprodukt udfra vores forsøgsresultater får jeg x,x*10^-4, mens databogen siger det skal give 5,5*10^-6......kan jeg begrunde dettemed temperatur-faktaen?? Jeg ved jo ikke præcis hvilken temp der var i lokalet da vi udførte forsøgene...

Skriv et svar til: aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.