Matematik

nulpunkter

31. august 2009 af mm :) (Slettet)

Jeg skal finde nulpunkter for et par funktioner..

Der er et par som jeg ikke kan finde ud af:

f(x)= (x-3)(ex-1)

f(x)= 7(x2- 4)(ln x - 1)

f(x) = 2(x-3)· ln x ·ex

Nogen der vil vise hvordan man regner dem ud?

På forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug nulreglen.


Svar #2
31. august 2009 af mm :) (Slettet)

skal jeg sætte ligningerne lig med 0 og isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2009 af NejTilSvampe

 mm nulreglen siger at hvis et produkt er lig 0 er en af faktorerne også lig 0.

dvs. i den første opgave (x-3)(e^x-1) = 0   hvis dette produkt skal være lig nul skal en af parenterserne være lig 0. så hvad skal x være for at x-3 = 0 ? og hvad skal x være for at  e^x -1 = 0 ?  


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2009 af mathon

0 = (x-3)(ex-1)

x = 3  v  x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2009 af mathon

2)
f(x)= 7(x2- 22)(ln x - 1) = 7(x+2)(x-2)(ln(x) -1 )

x = -2  v  x = 2  v  x = e


Svar #6
31. august 2009 af mm :) (Slettet)

tak for hjælpen begge to :)

# 5 - hvorfor er nulpunkterne lig med -2, 2 og e?

jeg kan specielt ikke se hvor du får e fra..


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2009 af mathon

ln(e) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja. Du kan med fordel bruge nulreglen.


Svar #9
31. august 2009 af mm :) (Slettet)

Tak :)

Er det rigtigt at i funktionen

f(x) = 2(x- 3) * ln x * e^x

kan lnx * e^x reduceres til 1?


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2009 af mathon

nej det er ikke rigtigt

ln(x)·ex


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2009 af NejTilSvampe

 #9 - ln(x)*e^x er ik lig 1  

men ln(1) = 0

 e^x=0 har dog ingen løsning.


Skriv et svar til: nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.