Fysik
Xylofonen (fysik)
19. december 2004 af
Micc_86 (Slettet)
Model, der angiver tonens frekvens:
f = 1.028*v*(h/L^2)
Jeg får oplyst at:
L = 30,2cm = 0,302 m
h = 7,1 mm = 0,0071 m
f = 349 Hz = 349 s^-1
A) Bestem Lydens fart i træstaven?
v = (349 s^-1 * (0,302m)^2)/(1,028*0,0071m)
v = 4361,02 m/s
Er dette rigtig??
B) Bestem bølgelængden i luft og i træstaven?
Her ved jeg ikke om bølgelængden er den samme eller om den er forskellige for de to ting...så nogen der lige vil svare mig på det??
Takker på forhånd :D
f = 1.028*v*(h/L^2)
Jeg får oplyst at:
L = 30,2cm = 0,302 m
h = 7,1 mm = 0,0071 m
f = 349 Hz = 349 s^-1
A) Bestem Lydens fart i træstaven?
v = (349 s^-1 * (0,302m)^2)/(1,028*0,0071m)
v = 4361,02 m/s
Er dette rigtig??
B) Bestem bølgelængden i luft og i træstaven?
Her ved jeg ikke om bølgelængden er den samme eller om den er forskellige for de to ting...så nogen der lige vil svare mig på det??
Takker på forhånd :D
Svar #1
19. december 2004 af Micc_86 (Slettet)
Hilfe....svar ønskes altså i dag - eller et og sagt nu!!!
*ved godt det er meget at forlange*
*ved godt det er meget at forlange*
Svar #2
19. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#1:
a) Det er korrekt i henhold til modellen.
b) Nej, bølgelængden er IKKE den samme i luft som i staven, fordi lydens fart v er forskellig i de to stoffer! Kun frekvensen f er den samme. Dette bruges til at opstille ligningerne;
v(luft) = lambda(luft)*f
v(træ) = lambda(træ)*f
Lydens fart i luft ved 20graderC er v(luft) = 343.37m/s (Databog Fysik Kemi, 10.udg.,2000, s.157) og v(træ) er kendt.
De korrekte resultater er
lambda(luft) = 0.984m
lambda(træ) = 12.5m
//Singularity
a) Det er korrekt i henhold til modellen.
b) Nej, bølgelængden er IKKE den samme i luft som i staven, fordi lydens fart v er forskellig i de to stoffer! Kun frekvensen f er den samme. Dette bruges til at opstille ligningerne;
v(luft) = lambda(luft)*f
v(træ) = lambda(træ)*f
Lydens fart i luft ved 20graderC er v(luft) = 343.37m/s (Databog Fysik Kemi, 10.udg.,2000, s.157) og v(træ) er kendt.
De korrekte resultater er
lambda(luft) = 0.984m
lambda(træ) = 12.5m
//Singularity
Skriv et svar til: Xylofonen (fysik)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
