Matematik

Cosinus relationer

01. september 2009 af Rashal111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Sidder med et lille problem.

Prøver at opstille formler i excel til at udregne side a, b og c i en vilkårlig trekant.

a=√(b^2+c^2-2*b*c*CosA) Hvis jeg så indtaster at

b = 6

c = 5

A = 70

Så kan excel ikke regne ud hvad f.eks. Cos(70) er. I det her tilfælde giver det 0,633319 og på lommeregneren giver det 0,342020.

Hvad skal man skrive i formlen i excel for at den rent faktisk giver mig det resultat jeg får på lommeregneren?

Mvh. Rasmus


Brugbart svar (3)

Svar #1
01. september 2009 af mathon

du skal omregne grader til radianer


Svar #2
01. september 2009 af Rashal111 (Slettet)

Det har jeg prøvet - Det giver stadig ikke samme resultat jeg får på lommeregneren. Hvis jeg tager, som jeg sagde

På lommeregner:  Cos(70) = 0,342020

I excel : Cos(70) = 0,633319

Hvad skal jeg skrive i excel for at den giver 0,342020?


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. september 2009 af mathon

I excel : Cos(70/180*π) =0,34202


Svar #4
01. september 2009 af Rashal111 (Slettet)

Aha. Tusind tak for svaret =)


Skriv et svar til: Cosinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.