Matematik

Alle Regler For Ligninger

01. september 2009 af Denicec (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Det er hundrede regler for ligninger.

Er der nogen der gider skrive alle reglerne ned  og

give eksempler på hvordan reglerne tages i brug?

Jeg lover at hjælpe dem der svare på mit spørsmål, så godt jeg kan.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2009 af Isomorphician

http://da.wikipedia.org/wiki/Regneregler_for_ligninger

Eksempel:

2x + 4 = 8x - 21

x forsøges isoleret på højresiden. Derfor lægges først 21 til på hver side:

2x + 4 + 21 = 8x - 21 + 21

2x + 25 = 8x

træk 2x fra på hver side for at isolere x-leddet:

2x + 25 - 2x = 8x - 2x

25 = 6x

divider med 6 på hver side for at få værdien for 1 x:

25/6 = (6x)/6

25/6 = x

4,1667 = x

Du kan så kontrollere den fundne x-værdi ved at indsætte i den oprindelige ligning:

2x + 4 = 8x - 21

2*(25/6) + 4 = 8(25/6) - 21

(50/6) + 4 = (200/6) - 21

12,3333 = 12,33333

Så resultatet passer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2009 af Pettson

Desværre kender jeg ikke pensum for matematik i 8. klasse, og jeg ved derfor ikke præcist, hvilke formler, du har brug for.

Har du fået udleveret en lærebog i matematik?
Måske er de generelle formler fremhævet - eller samlet ét sted - i den?

De formler, som Uddannelsesstyrelsen mener, du får brug for til afgangsprøven, er udgivet i Formel- og tabelsamling : Folkeskolens afsluttende prøver i matematik:

"Denne formel- og tabelsamling kan du bruge i dit daglige arbejde med faget matematik i 7.-10. klasse.
Formel- og tabelsamlingen må du medbringe til afgangsprøven og til 10.-klasseprøven i matematik. Formel- og tabelsamlingen må ikke benyttes til færdighedsdelen til afgangsprøven.
Nogle af formlerne har du måske arbejdet med i en anden udformning, end de er vist her.
Du må bruge dine egne optegnelser og anvende den form, du er mest fortrolig med."

Se især afsnittene om brøker, parentesregler og funktioner.

Måske kan du også hente hjælp på EMU : Danmarks Undervisningsportal, hvor der er et område rettet mod elever i 7.-10. klasse, herunder et delområde om matematik.


Skriv et svar til: Alle Regler For Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.