Kemi

Isolering, Idealgasligning

01. september 2009 af 215 (Slettet)

Nogen som kan hjælpe med en isolering, eller bare se om den er rigtig

b) P * V = n*R*T

P * V = (m/M) * R*T

P = (m/M)/V * R*T

p/M = (m/V) * R*T

p/M = d * R*T

d = p*M * R*T
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Der er fejl fra 3. til 4. linje. Prøv at kigge på M igen.


Svar #2
01. september 2009 af 215 (Slettet)

P = (m/M)/V * R*T

p*M = (m/V) * R*T


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Præcis!

Hvis m/V = d, så er der også fejl fra næstsidste til sidste linje. Kig på R*T


Svar #4
01. september 2009 af 215 (Slettet)

mener du 5 ? ... skal bare isolere R*T


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2009 af mathon

næh
men om (R*T) skal være faktor eller divisor...


Svar #6
01. september 2009 af 215 (Slettet)

 hm... jamen... mener du at pga. at jeg flytter D over på den anden side bliver den en divisor..., hvor bliver tælleren ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2009 af mathon

P * V = (m/M) * R*T

P*M = (m/V)*(R*T) = d*(R*T)

d = P*M/(R*T)


Svar #8
01. september 2009 af 215 (Slettet)

 Temp. skal være i Kelvin


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2009 af mathon

...hvad den jo også er
i
d = P*M/(R*T)


Svar #10
01. september 2009 af 215 (Slettet)

 Øh... kan du lige hjælpe mig med hvilket Gaskonstant jeg skal vælge.. altså hvilken enhed..

d = 102 kPa * 56,1072 u/ R* (273,15+27)K


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2009 af mathon

bemærk:
J = N*m = Pa*m3

d = ((102*103 Pa)*(56,1072*10-3 kg/mol))/(8,31451 Pa*m3/(mol*K))*(273,15+27) K) = 2,29321 kg/m3 =

(2,29321*103 g)/(103 L) = 2,29321 g/L = 0,00229321 g/mL


Skriv et svar til: Isolering, Idealgasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.