Kemi

formelmassen

01. september 2009 af bulo (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at besvare spørgsmålet og forklare det.

så ville det bare være dejligt(:

Du har 22,9 g ethanol .
Beregn formelmassen og antal ethanolmolekyler.
Ethanol kan brænde:  CH³ CH²OH +0²→O²→CO²+H²O
Afstem reaktionsskemaet.
Beregn antallet af CO²  molekyler der dannes ved reaktionen
Hvad er massen af disse CO² molekyler
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af mathon

ethanol C2H6O med molmassen: (2*12,011 + 6*1,0079 + 15,999) g/mol = 46,0684 g/mol

22,9 g ethanol udgør: (22,9 g)/(46,0684 g/mol) = 0,497087 mol

antal ethanol-molekyler: (0,497087 mol)*(6,02214*1023 mol-1) = 2,99353*1023
 

                                                     C2H5OH   +  3O2   →  2CO2  +  3H2O
ækvivalente stofmængder i mol:             1                           2
aktuelle stofmængder i mol:              0,497087 
molekylantal /1023:                             2,99353                     x                           
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af mathon

M(CO2) = (12,011 + 2*15,999) g/mol


Skriv et svar til: formelmassen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.