Matematik

er dette korrekt???

02. september 2009 af Yow! (Slettet)

parablen y = x2 - 6x + p       har tangenten        y = -2x - 5 

find p

her starter jeg med at differentiere parablen dvs

f'(x) 2x - 6

og sætter den lig -2             -2 = -2x - 5

heraf får jeg x = 2                   

sætter 2 på x's plads                y = -2*2 - 5

og får y = -9

dernæst sætter jeg 2 på x's plads og -9 på y's plads            -9 = 22 - 6*2 + p

og får p = -1

korrekt????


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2009 af mathon

rettes til:

og sætter  -2 = -2xo + 6

heraf får jeg xo = 2


Svar #2
02. september 2009 af Yow! (Slettet)

hmmm....hvordan kan det give +6??

-6*1  = - 6    ???


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2009 af mathon

tastfejl:
og sætter -2 = 2xo - 6

heraf får jeg xo = 2


Svar #4
02. september 2009 af Yow! (Slettet)

fino ;)

takker for hjælpen


Skriv et svar til: er dette korrekt???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.