Matematik

Matematik opgaver hjælp (potensfunkton og rente)

02. september 2009 af Pikasus (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg har lidt problem med følgende opgaver. Håber der er nogen der kan hjælp, da jeg sidder ret meget fast i dem. På forhånd tak. 

1) Værdien af et maleri vokser med 3 % om året. Hvor mange procent vokser værdien af maleriet med i løbet af 10 år? Og i løbet af 20 år?

2) En fabrik har en fortjeneste på 1,5 mio. kr. ved en produktion på 80 000 enheder. Hvis fabrikken øger produktionen med 5 %, kan de øge fortjenesten med 2 %. Find en forskrift for den potensfunktion, der angiver fortjenesten (målt i mio. kr.), som funktion af antal producerede enheder (målt i 10 000 stk.).

Jeg takker :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. september 2009 af xBrunetteBarbie (Slettet)

1.

10 år = 3*10=30%

20 år = 3*20=60%


Svar #2
02. september 2009 af Pikasus (Slettet)

 Er du sikker på det, for har nemlig tænkt den samme tanke for hvis vi siger malerie koster 100 kr. så efter et år er det steget til 103 kr. da 3 % af 100 = 3 også næste år er det 3 % af de nu 103 kr. så jeg mangler en formel (:

Ellers tak for buddet (:

Nogen der har bud på den anden opgave? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af NejTilSvampe

1,03^10 = 34%

1,03^20 = 80,6%


Svar #4
02. september 2009 af Pikasus (Slettet)

 Jeg takker lige den jeg ledte efter :D

Nogen der har bud på opgave 2 ?


Skriv et svar til: Matematik opgaver hjælp (potensfunkton og rente)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.