Matematik

Find a til andengradspolynomie

02. september 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg fik en opgave hvor jeg skal lave en forskrift ud fra en parabel..

Jeg er indtil videre kommet så langt:

f(x)=ax2+bx+c

f(x)= a(x-2)(x-6)

og nu ved jeg ikke længere hvad jeg skal...

Håber der er en der kan hjælpe....rimelig hurtigt helst...

Har vedlagt parablen

Vedhæftet fil: funktion.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2009 af Isomorphician

Du kender også punktet (x, f(x)) = (0, 3).

Indsæt og isoler a.


Svar #2
02. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Er bare sså mega dårlig til det der med at isolere


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af NejTilSvampe

#2 - den her skulle du ellers godt kunne finde ud af.

3 = a(0-2)(0-6)  

3 = a*(-2)*-(6) = 12a


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2009 af Isomorphician

3 = a(0 - 2)(0 - 6) <=>

3 = a(-2)(-6) <=>

3 = a(12)

.... = a


Svar #5
02. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Tak ! Det er bare så lang tid siden..

Er i også gode til sandsynlighedsregning?

Har nemlig en opgave der lyder:

I et almindeligt spil kort er det 52 kort med 13 spar, 13 klør, 13 hjerter og 13 ruder.

En spiller trækker 5 (uordnede) kort

a) Hvor mange forskellige hænder kan spilleren trække?

b) Et fuldt hus er en hånd, der består af tre ens samt et par. Hvad er sandsynligheden for, at trække et fuldt hus?


Skriv et svar til: Find a til andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.