Matematik

Løs uligheden - andengradspolynomie

02. september 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. :) h

jeg har lavet en forskrift for en parabel som lyder sådan:

f(x)=4x2+3x+3

Og nu står der : Løs ulighden F(x)<3 ?

Nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

4x2+3x+3 ≤ 3 <=> 4x2+3x ≤ 0 <=> x*(4x+3) ≤ 0. 1) For at det skal være 0 er en af faktorerne 0, og skal det være negativt skal en af faktorerne være negativ. Så nu kan du komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2009 af MN-P (Slettet)

a er positiv, så vender parabelen med grenene opad

find først F(x)=3

3=4x²+3x+3 ⇒ 4x²+3x=0 ⇒ x(4x+3)=0

x=0∧ x=-3/4

da F(x)≤3 er det den del af parabelen, der linner under linien y=3

-3/4 < x <0


Svar #3
03. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

TAK :D


Skriv et svar til: Løs uligheden - andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.