Matematik

Skal aflevere idag! HJÆLP!

03. september 2009 af Energie91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Havde overset denne ligning i afleveringen, og kan simpelthent ikke finde ud af den :S 

Kan nogen hjælpe ?

3x - 2 / 4      -     x-2 / 3    =    x-3 /  2    -   4x  + 11 / 6

Det ville være en kæmpe hjælp!!! TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

sæt parentes om tællerne

multiplicer med 12 på begge sider


Svar #2
03. september 2009 af Energie91 (Slettet)

TAK! 

Når jeg har gjort det, hvordan lægger jeg så det sammen ? 

For eks. den første, 3x-2 - x -2 , i tælleren ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2009 af mathon

du bør nok repetere brøk- og parentesregning

Vedhæftet fil:ligningsløsning_1.doc

Svar #4
03. september 2009 af Energie91 (Slettet)

 Ja det har du nok ret i, men kan simpelthent ikke huske det. 

og har ikke rigtig tid til at skulle repetere det nu 


Svar #5
03. september 2009 af Energie91 (Slettet)

 Er det rigtigt hvis jeg bare skal sige fx 3x-x og -2 - 2 ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2009 af bjornth (Slettet)

3x - 2 / 4 - x-2 / 3 = x-3 / 2 - 4x + 11 / 6

2x - 2/4 - 2/3 = 3x - 3/2 + 11/6

Venstre siden:

2 * 3 / 4 *3  - 2 * 4  / 3 * 4 => 6 / 12 - 8 / 12 => -2 / 12

2x - 2 / 12

Højre siden:

3*3 / 2*3 + 11/6 => 9 / 6 + 11 / 6 => 20/6 => 3 * 2/6

3x - 3* 2/6

__________________

2x - 2/12 = 3x - 3*2/6
2x-2/12 +2/12 = 3x - 3*2/6 + 2/12

2x = 3x - 3*2/6 +  2/12

2x-3x = -3*2/6 + 2/12

-x = -3*2/6 + 2/12

x = -1*(-3*2/6 + 2/12)

x = 3*2/6 -2/12


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2009 af bjornth (Slettet)

Der er en fejl i det det giver et forkert resultat :S du skulle gerne give 3/10


Svar #8
03. september 2009 af Energie91 (Slettet)

 Bjornth, kan du ikke vise mig hvordan du finder frem til det ? 


Skriv et svar til: Skal aflevere idag! HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.