Matematik

en hjælpende hånd til to matematik opgaver

04. september 2009 af Heksin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg og en ven er lige stoppet op midt i vores opgave. Derfor ville vi være taknemmelige hvis der var nogen der gidede give os en lille hjælpende hånd.

opgave 1:

Vi skal finde stamfunktionen til en funktion der hedder (1/3)X^3 + (1/2)X^2 + 0  + c

Problemet er hvordan vi skal integrere 0 ?

Vi ved desuden at F(1) = 1/2. Hvordan kan vi så regne os frem til hvad c bliver? er det muligvis et problem at kunne finde c, fordi som vi tror nu, så er integralet af 0 = 0.

Opgave 2:

Vi har fået en opgave der hedder  4 / (tredje kvadratrod af X). Hvordan kan vi omskrive denne sådan at vi får den uden divisions tegnet? Håber i forstår her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg tror det vil være rart atse de oprindelige opgavetekster, hvis vi skal hjælpe jer



Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2009 af Isomorphician

f(x) = 0 => F(x) = 0 (+ k)

f(x) = c => F(x) = cx (+ k)

----

4/(3√x) = 4/(x1/3) = 4x-1/3


Svar #3
04. september 2009 af Heksin (Slettet)

Her er så et billede af opgave teksten til opgave 1:

Vedhæftet fil:DSC00515.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

I skal finde stamfunktionen til f '(x) = (1/3)*x3 + (1/2)*x2 .     da f '(1) = 5/6   bliver jeres c = 0


Svar #5
04. september 2009 af Heksin (Slettet)

Det er hvad vi har regnet os frem til nu.

Men hvad sker der så når vi integrerer 0 ? og hvordan skal vi finde konstanten når vi står med f(1) = 1/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) = (1/12)*x4 + (1/6)*x3 + c,  og f(1) = 1/2    =>   1/12*14 + 1/6*13 + c = 1/2  


Svar #7
04. september 2009 af Heksin (Slettet)

så bliver c= 18/72 korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

1/12 + 1/6 + c = 1/2  <=>  c = 1/2 - 1/12 - 1/6 = 6/12 - 1/12 - 2/12 = 3/12 = 1/4


Skriv et svar til: en hjælpende hånd til to matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.