Matematik

Logaritme ->

04. september 2009 af what333 (Slettet)

Antallet N(t) af bakterier efter t døgn vokser i en bestemt bakteriekultur efter forskriften:
N(t) = 100 * e^(0,23 t)
Bestem N(0) og N(3). Angiv derefter fordoblingskonstanten og vækstraten pr. døgn.

Jeg forstår ikke rigtigt det med angiv fordoblingskonstanten og vækstraten pr. døgn, hvordan vil jeg beregne det?
Jeg håber så meget i kan hjælpe, jeg vil være meget taknemmelig, hvis i kunne og ville :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=727528


Svar #2
04. september 2009 af what333 (Slettet)

men jeg forstå stadigvæk ikke hvordan jeg skal lave den. Altså, mener du at jeg kun skal beregne fordoblingskonstanten og vækstraten til N(0) og N(3) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2009 af Isomorphician

Generel forskrift: N(t) = b*ek*t

Forskrift: N(t) = 100*e0,23*t 

N(0): Indsæt 0 på t's plads og udregn.

N(3): Indsæt 3 på t's plads og udregn.

Fordoblingskonstanten: T2 = ln(2)/k, indsæt k og udregn.

Vækstraten: 1 + r = ek, indsæt k og udregn (gang med 100 % til sidst for at få et resultat i %)


Svar #4
04. september 2009 af what333 (Slettet)

Okay tak skal du ha'

Men der er en ting jeg ikke rigtig forstå. hvordan kommer du frem til denne formel:

Vækstraten: 1 + r = ek, indsæt k og udregn (gang med 100 % til sidst for at få et resultat i %)

k = 0,23, ikke?


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2009 af mathon

vækstfaktor
ek = (1+r)

vækstprocent
p = 100r = r·100 = (ek - 1)·100
 


Skriv et svar til: Logaritme ->

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.