Matematik

Matematik: Løse ligninger , logaritme..

05. september 2009 af molema (Slettet)

Heeej ...

Kan i hjælpe mig med at løse disse to ligninger ved beregning?

a) 2*log(12x+40)+5=12

b) e^2x+3=8


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2009 af Isomorphician

2*log(12x + 40) + 5 = 12

Prøv at isolere log-leddet:

log(12x + 40) = (12 - 5)/2


Svar #2
05. september 2009 af molema (Slettet)

hvad gør jeg sååå? er lidt lost i det her


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2009 af mathon

2*log(12x+40) = 7

log(12x+40) = 3,5

12x+40 = 103,5 ................

.............

e2x = 5

2x = ln(5) .................


Svar #4
05. september 2009 af molema (Slettet)

forstår ikke mathon?


Svar #5
05. september 2009 af molema (Slettet)

kan i ikke uddybe det noget mere?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. september 2009 af Exupery (Slettet)

For log(x) gælder, at 10log(x)=x. Der gælder endvidere, at log(10x)=x

Den regler benytter du, når du, som Mathon ved hjælp af normale ligningsregler, er nået hertil:

log(12x+40) = 3,5

=>

10log(12x+40)=103,5

=>

12x+40=103,5

Hvorefter du kan fortsætte som normalt.

Der gælder desuden, at eln(x)=x. Derfor gælder også, at ln(ex)=x.

Hvorfor

e2x = 5

bliver til:

ln(e2x)=ln(5)

=>

2x=ln(5)

Det er vigtigt, at du kan dine logaritmeregler! Det gælder både for 10-talslogaritmen og den naturlige logaritmefunktion. Der findes meget få regler, så dem kan du sagtens lære udenad.


Svar #7
05. september 2009 af molema (Slettet)

hvad er konkret svaret til b'eren? hvad er in? det synes jeg ikke jeg har haft om før? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. september 2009 af Exupery (Slettet)

x=ln(5)/2

ln som i LN og ikke in er den naturlige logaritmefunktion. Den er det modsatte af e. Præcis ligesom log er det modsatte af 10.


Skriv et svar til: Matematik: Løse ligninger , logaritme..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.