Matematik

2 opgaver ligninger

05. september 2009 af MathildeMmml (Slettet)

Hej :)

Er der nogen, der kan løse disse to opgaver:

To linjer har ligningen y = 2x + 5 og y = -2x-a, hvor a er konstant

1. Bestem a, så linjerne skærer hinanden i (-2,1)

Løs ligningen med to ubekendte ved substitutionsmetoden eller ved lige store koefficienters metode. Kontrollér løsningen med grafregneren

21x - 1/2 y =4
72x + y = 30

Den sidste opgave har jeg brugt så lang tid på og har fået til at give x = 3 og y = -186, men det kan da ikke passe vel?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2009 af peter lind

1. Sæt værdierne ind i den anden af igningerne.  Det giver en ligning til bestemmelse af a.

2. Du ha ret i at den ikke passer, Du kan kontrollere ved at gøre prøve. Du har skrevet så lidt, at jeg ikke kan se hvad du har gjort galt. Prøv eventuelt med den anden af de 2 nævnte metoder,


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2009 af MN-P (Slettet)

21x - 1/2 y =4     gang med 2 i alle led
72x + y = 30

42x  - y =8

72x + y =30   læg de to ligninger sammen, så y forsvinder

divider med 114 på begge sider, så har du x

indsæt y i den ene af ligningerne og find y

x bliver en "pæn brøk"

y bliver et helt tal



Svar #3
06. september 2009 af MathildeMmml (Slettet)

Hvorfor skal jeg divideree med 114 på begge sider, det kan jeg ikke lige se?

Hvad fik du svaret til at blive?


Svar #4
06. september 2009 af MathildeMmml (Slettet)

Til min første opgave er svaret så bare 1, hvis man skal sætte dem ind på pladserne i ligningen?


Skriv et svar til: 2 opgaver ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.