Matematik

Bestem differentialkvotienten af følgende funktioner

06. september 2009 af Neeluh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. Er der nogen der kan hjælpe med hvordan jeg skal komme igang? er helt lost :(

Y1 = -3π^3 + 2x^4 –6
- ved virkelihg ikke hvordan jeg skal starte denne her!!

Y2 = ln(3x)
- er det 1/3x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af Blueoil (Slettet)

De to led der ikke indeholder x påvirker ikke differentialkvotienten.

f1'(x)=  8x^3


Svar #2
06. september 2009 af Neeluh (Slettet)

Det forstår jeg ikke? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af Oakie (Slettet)

Hvis du differentierer f(x)=3x+5+3+2+5+6+7+7, så vil det eneste du skulle lægge mærke til være 3x, da de andre er konstanter. konstanter fjernes ved differentation.

Derfor skal du bare differentiere de 2x^4, og så har du resultatet på den.


 


Svar #4
06. september 2009 af Neeluh (Slettet)

nååå okay nu forstår jeg :) tak!!

er den anden rigtig?


Svar #5
06. september 2009 af Neeluh (Slettet)

anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2009 af nazcov (Slettet)

Du kan da lige få et svar her. Det giver egentlig bare 1/x.

Det er fordi man jf. en regel omkring sammensatte funktioner engang i tidernes morgen har udledt et bevis der siger at man kan differentiere en sammensat funktion ved at gange den ydre funktions differentialkvotient med den indres.

Dine to funktioner f og g er i dette tilfælde ln og 3x. Og som du selv nævner så er ln's differentialkvotient 1/x og da dit x i dette tilfælde er 3x hedder den så 1/3x men derudover skal i lige gange med den indre funktions differentialkvotient, som altså er 3 hvilket giver 3/3x som så bliver til 1/x.

Håber det kunne bruges, men du nok fået svar kunne jeg forestille mig, faldt bare lige over det, og en forklaring kan tit hjælpe en selv til at forstå det bedre selv, så jeg gik lige i krig :)


Svar #7
29. november 2009 af Neeluh (Slettet)

En lidt sent svar - men mange tak for forklaringen nazcov ;)


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotienten af følgende funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.