Fysik

Hurtigløb - acceleration

06. september 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket

v(t)= A - B*t - A* 0,4937^t

Tiden t måles i sekunder. A= 12,42 m/s og B= 0,0944 m/s^2

b) bestem Ben Johnsons acceleration ved t=0 s , samt den maksimale hastighed under løbet.

c) hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 m af løbet?
 

Nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: a(t) = v'(t).


Svar #2
06. september 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Ja, hvad så når jeg har differentieret ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af ansy (Slettet)

Det udtryk du får, der har du stadig t som ubekendt. Samtidig så får du at vide at du skal finde accelerationen til t=0. Hvorfor du så blot skal indsætte 0 i det differentieret udtryk. Du burde da meget gerne få 8,6720.


Svar #4
06. september 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Jep, det får jeg det også til. Men når man så skal finde den maksimale. hvad gør man så ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2009 af ansy (Slettet)

Den maksimale hastighed må du kunne finde ved at sætte den differentieret ligning lig med 0, og t som ubekendt. Så finder du t. Denne værdi t sætter du ind i den oprindelige ligning hvorfor du så burde få 11,68 m/s. Dette kan du så omregne til km/t ved at multiplicere med 3,6.... = 42,04


Svar #6
06. september 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Okay. tusind tak.

Hvis du bare også lige hjælper med c'erne, så vil det være helt kanon :D


Svar #7
06. september 2009 af The_Geek10 (Slettet)

svar 6:

*c´ern


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2009 af kieslich (Slettet)

solve ( ( ∫ v(t),t,0,x ) = 50 ,x )         integralet af hastigheden er lig med den tilbagelagte strækning.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Hvor er det synd, at man må bruge sin lommeregner til den slags nu til dags. :(


Skriv et svar til: Hurtigløb - acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.