Fysik

Astronomi, stjerners bølgelængder

06. september 2009 af !lost! (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa :)

dette er opgaven:

Jeg får oplyst at stjernen Betelgeuze har en overfladetemperatur på omkring 3500 kelvin grader. Jeg skal bruge wiens forskydningslov som er

λmaks  · T = 2,9 · 10-3 m · k

kommer regnestykket ikke til at se således ud?:

λmaks = 2,9· 10-3 / 3500 k

λmaks = 8,285714286

problemet er bare at resultatet er forkert da det er for lille et tal. Da betelgeuze er en rød stjerne og burde have en bølgelængde på omkring 620 - 750 nm. Kan ikke se hvad jeg har gjort forkert, men håber på at nogle vil hjælpe. På forhånd takker :)
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har lavet en tastefejl. Prøv at taste det ind på lommeregneren igen.


Svar #2
06. september 2009 af !lost! (Slettet)

tastes det ikke således:

2,9 · 10 (og så EE knappen) og så 3. / 3500?

fordi får nemlig hele tiden samme resultat. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv med -3 (minus tre). ;)


Skriv et svar til: Astronomi, stjerners bølgelængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.