Matematik

hjælp til ligning

07. september 2009 af stangblaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har fundet et stykke jeg ikke kan komme videre med selv 26x divideret med 10-18x = 2   fatter ikken lige hvordan man regner den ud

                                                                                                                      


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:ligning_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2009 af MN-P (Slettet)

26x/(10-18x)=2                                        10-18x≠0

gang med 10-18x på begge sider af lighedstegnet

forkort i brøken til venstre

26x=(10-18x)*2            gang ind i parentesen

26x=20-36x                  læg 36x til på begge sider og del med tallet foran x


Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.