Matematik

HJÆLP! Forskrift for f

08. september 2009 af LouiseNielsen92 (Slettet)

Hej !

Jeg skal finde forskriften for f ved hjælp af disse : f(4) = 8 og f(10) = 3

JEG SKAL BRUGE HJÆLP HURTIGT :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af mathon

forskrift for hvilken type funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af Quijote (Slettet)

(4;8) og (10;3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af MN-P (Slettet)

Du får kun hurtig hjælp, hvis du hurtigt kommer med alle oplysningerne


Svar #4
08. september 2009 af LouiseNielsen92 (Slettet)

Jeg ved at det er en eksponentielt aftagende funktion og at jeg skal bruge f(4) = 8 og f(10) = 3 :)

 - Håber det var mere hjælp?


Svar #5
08. september 2009 af LouiseNielsen92 (Slettet)

.. jeg skal derudover bruge : f(x) = abx til at finde forskriften - mit spørgsmål er bare hvordan jeg regner det ud (altså ud over bare at sætte tallene ind i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2010 af Fred4248 (Slettet)

Forskiften hedder - F(x) = ax+b 

Ud af denne ligning skal du finde A og B ved at bruge dine punkter.

Dine punkter (4;8) og (10;3) kan nærmest "navngive ved at kalde dem (X1;Y1) og (X2;Y2) 

A = Y2-Y1 / X2-X1 Så får du (3-12 / 10-4) - der giver 4,9 alså A er lig med -4,9 :D

Så skal du finde B ved hjælp af denne ligning B = Y1 - ax1 som giver (12+4,9*3 ) 50,7 og igen så er det B du har udregnet alså B er lig med 50,7 :D:D 

Hilsen Frederik AKA ham den kloge :D:D


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2010 af mathon

i oversigt
se


Skriv et svar til: HJÆLP! Forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.