Kemi

Hjælp til molforhold

08. september 2009 af Fzang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvor dumt det end måtte lyde har jeg altså ikke helt fattet molforhold så godt så jeg er 100% sikker på hvad jeg siger.

Hvis vi har reaktionen

X+2 Y -> Z + 3 U

Hvad er MF så? 1:2? Og hvilken reaktant ganger man med 2? Og hvornår dividerer man?

Håber nogen lige kan gøre det helt klart for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af mathon

                                                           X   +   2Y  →  Z   +   3U
ækvivalente stofmængder i mol:       1          2         1         3
 


Svar #2
08. september 2009 af Fzang (Slettet)

Og hvis vi så siger at vi har 5 mol af Y, hvordan retter de andre sig så efter det? Skal Y ganges med 2 eller skal der divideres med 2 igennem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af mathon

                                                                 X   +   2Y   →   Z   +   3U
ækvivalente stofmængder i mol:             1         2           1          3
aktuelle stofmængder i mol:                     p        5           q           r

p/(1 mol) = 5/2 = 2,5
p = q = 2,5*(1 mol)
r = 2,5*(3 mol)
 


Svar #4
08. september 2009 af Fzang (Slettet)

Nårh, sådan. Tusind tak!


Skriv et svar til: Hjælp til molforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.