Matematik

Hjælp med ligninger :D

08. september 2009 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen som kunne hjælpe mig med at løse 2 ligninger?

De skal løses og jeg skal huske at fastlægge grundmængderne.

4/10x-10+1/5x-5=8x-4/10x-10

og

x/7-x=1-x/x

Bitte help me :)
Er lidt lost inden for ligninger.

på forhånden tak,

Matthie 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af kieslich (Slettet)

Kan du ikke sætte et par parenteser ?   står der 4/(10x) eller (4/10)*x   osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af sHastrup (Slettet)

4/10x-10+1/5x-5=8x-4/10x-10

Vi kan samle x'erne på den ene side og sætte på fællesnævner

8/10x+1/5x-8x=5

4/5x+1/5x-8x=5

x-8x=5

-7x=5

x=-5/7

Det er meget svært at forstå, hvad du mener, når du ikke vil sætte paranteser, men jeg prøver alligevel. Skal der stå

x/(7-x)=(1-x)/x ? Du kan gange med x på begge sider og gange med (7-x) på begge sider, og løse på samme måde som jeg gjorde ovenfor.


Svar #3
08. september 2009 af matthie (Slettet)

 Muligvis.
Det er bare hva der står i min bog.Men det ser rigtigt ud. Mange tak :)


Skriv et svar til: Hjælp med ligninger :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.