Matematik

Hjælp til at bestemme værdimængden af funktion.

09. september 2009 af kronquist (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg er lidt forvirret, når man skal finde værdimængden.

Jeg har denne funtion, som jeg skal finde værdimængden til:

f(x) = (2x^2 - x - 1) / (x^2 + 3x + 2)                           x tilhørende [0;uendelig[.

Hvad gør man ?

Håber på svar..

Peter


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af peter lind

Du skal se på forløbet af funktionen altså lokale maksima og minima finde d(0) og se på hvad der sker nå x->oo. Det vil være en hjælp at lave en graf for funktionen.


Svar #2
11. september 2009 af kronquist (Slettet)

er ikke helt sikker på hvordan man gør det.

Jeg har fået vm(f) = ]oo, 1 ]

Er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af peter lind

Jeg ser jeg har fået skrevet d(0) i stedet for  f(0) i #1. jeg håber ikke det har forvirret dig.

Der findes altså ikke ret mange tal der er mindre end 1 og ellers uendelig store.

Du skal differentiere funktionen og finde lokale maksima  og minima ved at løse ligningen f'(x) = 0


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme værdimængden af funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.