Matematik

To ligninger med to ubekendte

09. september 2009 af Anne5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg har problemer med en matematik opgave, som skal laves til i morgen om to ligninger med to ubekendte.

Jeg tænkte på om nogen ville forklare hvordan man regner denne opgave: 2x - y =6 og -4x+2y=-2


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Der er flere forskellige metoder til at løse systemet.

1) Du kan isolere x eller y i den ene ligning og indsætte i den anden.

2) Du kan bruge lige store koefficienters metode.

3) Determinant metoden.

4) Bruge matricer til at finde løsningen.


Svar #2
09. september 2009 af Anne5 (Slettet)

Tak, skal du have.
Men kan du evt give et eksempel med forslag 1? - det ville være rigtig dejligt? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Gang den første ligning med 2 og læg herefter de to ligninger sammen. Denne metode er 2).


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2009 af mathon

I:   2x  -   y = 6                  I multipliceres med 2 og giver III
II: -4x + 2y  = -2

III: 4x - 2y  = 12
II: -4x + 2y = -2                  II og III adderes

0 = 10                               hvilket er en absurditet
og skal tolkes
som
L = Ø

løsningen er den tomme mængde
eller sagt anderledes

ingen (x,y) tilfredsstiller begge ligninger
hvilket betyder,
at ligningernes grafer - rette linjer - ikke
har nogen fælles punkter, da de er parallelle
uden at være sammenfaldende.
 


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.