Matematik

Differential og integralregning

09. september 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme et omdrejningslegemes rumfang.

Jeg er kommet frem til at: phi * ∫ (√x)2 dx

∫ er en bestemt integral fra 0 til 4. Kan bare ikke finde ud af at skrive det her.

Men mit spørgsmål er: Der står vel egentlig (√x) * (√x) og det er vel bare x? Eller

Og når eg så skal tage stamfunktionen til x er det vel 1x?

Så mit resultat bliver (1*4) - (1*0) = 4

og det skal så ganges med phi, så jeg får phi *4

Men ifølge mine papir står der at resultatet skal blive 8*phi

Så hvor har jeg lavet en fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2009 af peter lind

Du har ret i at (√x) * (√x) =x, men en stamfunktion til x er ½x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af MN-P (Slettet)

  (√x)2 = x  hvis x ≥ 0 og det er det jo her


Svar #3
09. september 2009 af Rina68 (Slettet)

½x2 så bliver det ½ * 42 og det bliver jo 8 derfor de 8 phi

Takker kunne bare ikke lige se hvor jeg gik galt. :)


Skriv et svar til: Differential og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.