Matematik

Ligningssystem

09. september 2009 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette ligningssystemet? 

(x+1)^2-(y+3)^2=(x-y)(x+y)

3(x+1)-4y=2(x+3)

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af peter lind

I den sidste ligning isoler x og sæt resultatet ind i den første ligning. Det giver en andengrads ligning, som du må løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af keg (Slettet)

x=1 og y=7


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af keg (Slettet)

svar til Peter Lind: det er nu så heldigt at kvadratleddene går ud mod hinanden, så der vil ikke

være tale om at løse nogen 2.gradsligning


Svar #4
10. september 2009 af m92m (Slettet)

 hvordan præcis finder du frem til x=1 og y=7

jeg fik lavet dette, ved ikke om det kan passe..

isolerer x i den nederste:
3(x+1)-4y=2(x+3)
3x+3-4y=2x+3
x=3+4y

og sætter ind:
(3+4y+1)^2-(y+3)^2=(3+4y-y)(3+4y+y)

Jeg ved ikke helt hvordan jeg kommer videre..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2009 af keg (Slettet)

Det er rigtigt hvad du har fundet x til x= 4y +3

men du skal først prøve at reducere den første ligning, inden du indsætter din x-værdi, det vil gøre det meget lettere,

men selvfølgelig kan du da også gøre, som du er ifærd med, men  det er besværligt og man skal holde tungen lige i munden.

Prøv at reducere først og så indsætte,


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:ligningsløsning_2.doc

Svar #7
11. september 2009 af m92m (Slettet)

 Tak skal du have


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.