Matematik

Løsning af ligning

10. september 2009 af Anjajensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er lidt frustreret, men har nu siddet med den sidste del af en opgave i en time...

Kan bare ikke få løst ln(x)·(1+0,33X3)=1

Det burde jo være simpelt, men sys den driller...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Isoler ln(x) og brug x=ln(y) <=> y = ex


Svar #2
14. september 2009 af Anjajensen (Slettet)

Hvordan hjælper det? så får jeg

ln(x) = 1 / (1+0.33x3)

Så bruger jeg din regel:

ln(ln(y))=1 / (1+0.33(lny)3)

Det  bliver da meget mere forvirrende. Hvis du mente y=ln(x) så får jeg:

y = 1 / (1+0,33x3)

Men jeg kan stadig ikke få x'erne samlet på modsatte side af tallene!


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.