Matematik

Undsøg om udtrykket er korrekt

10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

Hey folkens!

Jeg skal undersøge om dette udtryk: 2/ab-b2 + 2/a2+ab - 4/a2-b2 = 2/ab er sand..

Har ingen anelse om hvordan jeg skal starte. Har dog prøvet at finde en fællesnævner for de tre.

b(a-b), a(a+b) og (a-b)(a+b)

Nogle der vil fortælle hvad jeg nu skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af MN-P (Slettet)

2/ab-b2 + 2/a2+ab - 4/a2-b2=                  fællesnævner a*b*(a+b)(a-b)

2/b(a-b) + 2/a(a+b) - 4/(a+b)(a-b)             forlænger alle brøker til fællesnævner(=FN)

2*a(a+b)/FN  +2*b(a-b)/FN -4*a*b/FN=       samler på en brøkstreg

2a(a+b)+2b(a-b)-4ab /FN=

2a²+2ab+2ab-2b² -4ab/FN=

2(a²-b²)/FN=

2(a+b)(a-b) / ab(a+b)(a-b)                           forkorter med (a+b)(a-b)

2/ab                                            

det passer med udtrykket for oven


Svar #2
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

Hvad er fællesnævneren? og hvordan kan det være?


Svar #3
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

Hvorfor er fællesnævneren ab(a+b)(a-b) ??


Skriv et svar til: Undsøg om udtrykket er korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.