Matematik

Bestem linjens skæringspunkt med henholdsvis xy-planen, xz-planen og yzplanen.

11. september 2009 af martinstx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg har lige en opgave som jeg forgæves har prøvet på at løse.

Den går ud på at Bestem linjens skæringspunkt med henholdsvis xy-planen, xz-planen og yzplanen..

Jeg har fundet parameterfremstillingen ud fra disse punkter A=(12;10;-5) og B=(20;-4;3).

nogen der har et forslag?

jeg tænker at man måske skal sætte parameterfremstillingen = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2009 af peter lind

Punkter i xt planen er karakteriseret ved at z = 0 Punkter i xz planen er karakteriseret ved at y=0


Svar #2
11. september 2009 af martinstx (Slettet)

og yz planen er karakteriseret ved at x = 0 ?  korrekt?


men hvad gør jeg så ?

paramerfremstillling = (12,10,-5) + t * (8,-14,8)

 siger jeg så: ??

skæring med xy :

0=-5 + t * 8


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af kieslich (Slettet)

Ja, find t, og sæt ind i parameterfremstillingen, så får du punktet.


Svar #4
11. september 2009 af martinstx (Slettet)

skal jeg gøre dette 3 gange (spørger jeg dumt)

eller er svaret blot et punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2009 af peter lind

Du skal gøre det 3 gange. De 3 punkter vil jo normalt være forskellige.


Svar #6
11. september 2009 af martinstx (Slettet)

dvs. jeg skal indsætte t i denne parameter fremstilling (12,10,-5) + t * (8,-14,8)  ?

eller skal jeg kun indsætte t i denne del af parameterfremstillingen 5 + t * 8

mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2009 af peter lind

Hvis det er xy planen skal du vælge t så z koordinaten bliver 0,. Tilsvarende gælder for de andre planer.


Skriv et svar til: Bestem linjens skæringspunkt med henholdsvis xy-planen, xz-planen og yzplanen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.