Matematik

HJÆÆÆÆLP TIL LIGNING!

11. september 2009 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

HEEJ.. hvordan regner man med xq osv? Her kommer en opg jeg gerne vil have hjælp til.

1. alle fire regningsarter med mere end én ubekendt talstørrelse..

a:      ab+6+ba-8+ab+5                                                        hvordan i al verden regner man deet??


eller.

b:      2xy-yx+11-3xy-13                                                          øhhhh?


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2009 af MN-P (Slettet)

ab+6+ba-8+ab+5

ab=ba

saml ab for sig og tal for sig

ab+6+ba-8+ab+5==

ab+ba+ab+6-8+5=

3ab +3

2xy-yx+11-3xy-13

xy=yx

saml på tilsvarende måde


Svar #2
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

dvs at ømh.. de bogstaver der ligner hinanden fx. pq og qp skal man samle?? jeg er meeeeeeeeeeeega forvirret......


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af ttbonen (Slettet)

ja pq=qp   der er underforstået gangetegn mellem bogstaver når der ikke står noget mellem dem eks.  qp=q*p ,  pq=q*p


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2009 af MN-P (Slettet)

pq betyder p*q

hvis du sammenligner med 5*6 så giver det samme resultat som 6*5

det er på samme måde, når man genger bogstaver

p*q =q*p   man skriver det uden * så der står pq = qp


Svar #5
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#3
 

jeg er stadig helt blank.. ?

hjælp lige med denne her.

ab+6+ba-8+ab+5


Svar #6
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

eller.. 2xy-yx+11-3xy+5


Svar #7
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

ups istedet for +5 til sidst, så er det -13


Svar #8
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

dvs 2xy-yx+11-13


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. september 2009 af ttbonen (Slettet)

ups kom til at skrive noget forkert


Brugbart svar (2)

Svar #10
11. september 2009 af MN-P (Slettet)

2xy-yx+11-13 =

2xy-xy +11-13=

xy -2       (xy =1xy)


Svar #11
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

jeg tror godt at jeg kan lave det nu, men hvis jeg ikke kan, skriver jeg bare lige igen her.. :) tak for hjælpen (for nu)


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2009 af ttbonen (Slettet)

kig på svar 10, det er en god vejledning til hvordan man løser opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2009 af MN-P (Slettet)

#9


ttbonen der står ikke gange mellem leddene, så dit svar er forkert


Svar #14
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#12
 

tak


Svar #15
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#13
 

tak


Svar #16
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

øøøh.. det var altsåå 2xy-yx+11-3xy+5


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. september 2009 af ttbonen (Slettet)

# 13

var også klar over det, rettede det med det samme som du kan se i svar # 9


Svar #18
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#17
 

men hvad nu hvis der står; b/a - a/b -19 + b/a -2                       den er svæær!


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. september 2009 af ttbonen (Slettet)

2xy-yx+11-13+5 =

xy +3         

5 lægges bare til det forrige resultat       xy -2+5=xy+3


Svar #20
11. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#10
 

men hvad nu hvis der står; b/a - a/b -19 + b/a -2


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.