Matematik

Bestem grafens skæringspunkter

12. september 2009 af AaaLll (Slettet)

Hej Alle!

Jeg sidder her med en aflevering, hvor opgaven lyder således:
 

En funktion er givet ved f(X) = -4x + 6
Bestem garfens skæringspunkter med hver akse.

 

Nogen der kan hjælpe?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

f(X) = -4x + 6

du ved at f(x) skærer y-aksen i punktet (0,6) da det bagerste tal her i denne funktion: f(X) = -4x (+6) fortæller hvor linjen skærer y-aksen

du ved også at hældningstallet er -4x,

0-6=-6 , da linjen er 6 fra x-aksen                   -6/-4 = 1,5        i punktet 1,5 rammer linjen x-aksen, y-værdien = 0

så punktet hedder (1,5 , 0) for 1. aksen eller x-aksen

og (0,6) på 2. aksen eller y-aksen
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2009 af mathheadinclouds (Slettet)

Hej,

x = 0 er ligning for y-akse, og y=0 er ligning for x-akse. (Tænke over det et øjeblik.)

y = -4x + 6

skæringspunkter er (rækkefølgen er ikke vigtigt):

1) vejkryds med y-akse

sat i x = 0 i ligning

2) vejkryds med y-akse

sat i y = 0 i ligning

løse ligninger

Bemærkning:
Jeg laver lektiehjælp / privat undervisning i matematik for 120kr/time (one on one), 140kr/time (70kr hver) for gruppe af 2, 150kr/time (50kr hver) for gruppe af 3. Jeg er diplommatematiker og har undervist i mange år. Min dansk er ikke perfekt, jeg haber du kan tale engelsk. Jeg bor på Nørrebro, København. tel 269 16 249, email: tkloecker at googlemail punktum com.

I don't know, if "vejkryds" is the correct translation of "intersection". If not, would you be so kind as to tell me what the correct translation is (in mathematics, of course.)


Svar #3
12. september 2009 af AaaLll (Slettet)

Tusin tak, det var en stor hjælp!
 

Men jeg synes også resten af opgaven driller lidt.
Så kan du måske også hjælpe med dette:
 

Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P (-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestenm en forskrif for g(x)
 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2009 af mathheadinclouds (Slettet)

yes, sure, I can help you with that. For money. I'm broke, I need to earn money. Do you live in Copenhagen?


Svar #5
12. september 2009 af AaaLll (Slettet)

Jeg har skam heller ingen penge.
Jeg skriver også herinde for få gratis hjælp fra folk som selv ved hvordan det er at sidde med en opgave man ikke kan finde ud af (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

#3

Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P (-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestenm en forskrif for g(x)

er to grafer parallelle har de samme hældningskoefficient. Her er hældningskoefficienten for g(x)   a = -4.

Liniens ligning er y  = a*(x - x0) + y0  så du sætter bare a = -4, x0 = -2 og y0 = 4, og udregner højre siden.


Svar #7
12. september 2009 af AaaLll (Slettet)

mange mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

g(x)

y=-4x-4


Skriv et svar til: Bestem grafens skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.