Matematik

Isolering i ligning

12. september 2009 af Billi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej... jeg skal løse følgende 2 ligninger og er ikke sikker på de er korrekte.

A)

Isoler T:  p*v/T = p1*v1/T1  <=>

             T1/T = P1*V1/P*V  <=>

             T = P1*V1/P*V*T1

Er det rigtigt?????

B)

Isoler C :  ω = √ (1/L*C)  <=>

                  ω2 = L*C  <=>

                  C = ω2/L

Er det rigtigt??? På forhånd tak

Billi


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af JKaram (Slettet)

A'eren ser rigtig ud, men i b'eren, der opløfter du i 2. og samtidig tager du en reciprokværdi (fjerner brøken og sætter nævneren op). Det skal du ikke min ven, du skal blot fjerne kvadratrodstegnet.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

A)

Isoler T:  p*v/T = p1*v1/T1  <=>  gang nævnerne over på den anden side

             T1*p*v = T*P1*V1  <=>    divider med p1*v1

             T1*p*v / p1*v1 = T

B)

Isoler C :  ω = √ (1/L*C)  <=>  ophæv kvadratroden

                  ω2 = 1/(L*C)  <=>   gang C over og divider med ω2

                  C = 1/(L*ω2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2009 af JKaram (Slettet)

1'eren er heller ikke rigtigt. Du har byttet om på tæller og nævner tror jeg. Den kommer til at hedde:

p*T1*v /v1* p1 = T.

Sådan så skulle den være der.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2009 af JKaram (Slettet)

sorry kieslich
 


Skriv et svar til: Isolering i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.