Matematik

Hjælp ? xD

12. september 2009 af MissMatzy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey :)

a) To tals sum er -8, og deres produkt er - 20.

Hvad hedder tallene ?

b) differensen af to tal er 27, og kvotinten er 4. Begge tallene er kvadrattal..

Hvad hedder tallene ?

Hjælp ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af JKaram (Slettet)

Jeg laver den første, så laver du den anden.
Du kan opstille to ligninger, og løser to ligninger med to ubekendte.

x+y=-8 og x*y=-20.

Tag den første ligning og isolér x.

x=8-y

Denne indsættes i den anden ligning

(8-y)*y=-20.       denne ligning løses m. hensyn til y.

-(y2)+8y+20=0

Dette er en 2. gradsligning med løsningen:

y=-2 eller y=10

Da tallene ikke har nogen indbyrdes forhold i den forstand at du ikke ved hvad der er hvad er tallene altså -2 og 10.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2009 af MN-P (Slettet)

#1 det passer da ikke summen skal være -8


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2009 af MN-P (Slettet)

x+y=-8

x*y=-20

y=-8-x

x*(-8-x)=-20

-8x-x2=-20

x2+8x-20=0

x=(-8±√64+80)/2

x=(-8±12)/2

x=-10 eller x=2

Hvis x er -10 er y = -8-(-10)=2

hvis x er 2 er y -10


Skriv et svar til: Hjælp ? xD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.