Kemi

Kemi :'(

12. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Hej.

Jeg kan simpelthen ikk finde ud af de her kemiopgaver. ¨Håber nogen af jer vil hjælpe mig.. :s

Opgave.

For en vandig opløsning af ammoniak har man målt en densitet på 0,910 g/mL. opløsningen indeholder 24 m-% NH3

a. Find opløsningens koncentration af ammoniak i enheden g/L

b. Find den formelle koncentration af ammoniak i opløsningen..

Jeg kan virkelig ik finde ud af det :'(


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

a) OPløsningen vejer 0,910g/mL  heraf er 24%NH3   så massen i 1mL bliver: m(NH3) = 0,24*0,910g/mL*1mL = ........

C = m(NH3) / 1mL =  .....

b) Så stofmængden i 1mL  n(NH3) = m(NH3) / M(NH3)  = .......

Koncentrationen C = n(NH3) / V =   ......         hvor V = 1mL.


Svar #2
12. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Okay. Er det her så rigtigt.

a.
m(NH3) = (0,24*0,910g/mL*1mL) = 0,2184 g/l
c = m(NH3)/1mL = 0,2184 g/l : 1 mL = 0,2184 g/l
 

b. Så stofmængden i 1mL n(NH3) = m(NH3) / M(NH3) = .......
m = 0,2184 g/l
M= 14,0067 + 3 * 1,0079 = 17,0304 g/mol

n = 0,2184 : 17,0304 = 0,12824 mol/l

Udregner derefter koncentrationen.
Koncentrationen C = n(NH3)/ V , hvor V = 1 mL
c = 0,2184 : 1 = 0,2184 g/mol

:):) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

#2

Okay. Er det her så rigtigt.

a.
m(NH3) = (0,24*0,910g/mL*1mL) = 0,2184 g/l  g     mL går ud med mL
c = m(NH3)/1mL = 0,2184 g : 1 mL = 0,2184 g/mL  = 218,4g/L   husk at tjekke om enheden er korrekt.
 

b. Så stofmængden i 1mL n(NH3) = m(NH3) / M(NH3) = .......
m = 0,2184 g/l       kun gram
M= 14,0067 + 3 * 1,0079 = 17,0304 g/mol

n = 0,2184 : 17,0304 = 0,012824 mol /l       Kun mol

Udregner derefter koncentrationen.
Koncentrationen C = n(NH3)/ V , hvor V = 1 mL
c = 0,2184 : 1 = 0,2184 g/mol          C = n / V = 0,012824mol / 1mL = 12,824 mol / L

:):) ?


Svar #4
12. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Okay mange tak :)

Jeg har den sidste opgave.Hvad skal jeg gøre her.

Man udtager nu fra opløsningen 25,0 mL med en pipette. Dette volumen overføres til en 500 mL målekolbe. Under omrøring fyldes op med vand til 500 mL
Find stofmængdekonc. af ammoniak i den fortyndede opløsning.
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

Find antallet af mol n i de 25mL.

Udregn den nye koncentration C = n / 0,5L


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. september 2009 af mathon

opløsningens koncentration af ammoniak i enheden g/L = 0,24·(910 g/L) = 218,4 g/L

c = (p/100)·d/M                  

c = 0,24·(910 g/L)/(17,03 g/mol) = 12,8244 mol/L = M


Svar #7
12. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde mol n af opløsningen :s


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

udtager stofmængden n = C*V = 12,824mol/L*25mL = ........

ny koncentration C = n / V = n / 0,5L = .....


Svar #9
12. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

n = c * V = 12,824 mol/L * 25 mL = 320,6 L
c = n / 0,5 L = 320,6/0,5 L = 641,2 L
 

Kan det passe :s


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

#9

n = c * V = 12,824 mol/L * 25 mL = 320,6 L  0,3206 mol  Pas på enhederne og præfixerne (m = milli = tusindedel)
c = n / 0,5 L = 0,3206 mol /0,5 L = 641,2 L     0,6412 M
 

Kan det passe :s


Svar #11
12. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Okay, men så er den opgave løst ikk ? 1000 tak for hjælpen ..

Jeg har stadig et par opgaver med at regne den aktuelle koncentration. hm . Hvordan gør jeg det..


Skriv et svar til: Kemi :'(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.