Kemi

pH og koncentration af alle mokelyler og ioner

12. september 2009 af sonja_2 (Slettet)

heeej

er der nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave.. er forvirret.. sidder bare fast

opgaven lyder sådan her:

Ka=1.3 x 10-5

For en 0,100M vandig propansyreopløsning skal bestemmes pH og koncentration af alle molekyler og ioner, der er til stede.
 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af mathon

                                           C2H5COOH  +  H2O  <--->  C2H5COO- +  H3O+
koncentrationer i ligevægt         (1-α)·c                                 α·c            α·c

hvoraf
                 [C2H5COO-]·[H3O+]/[C2H5COOH] = Ka      hvoraf
      
                    (α·c)2/((c*(1-α)) = k                 (k=Ka)

som giver

c·α2 + k·α - k = 0 samt 0<α<1 og k = 1,3·10-5

α = (-k+√(k2+4·k·c)/(2c)

eller
Define  k=1.3EE-5    
Define c=0,1

solve(c*x^2+k*x-k=0,x)|x>0 and x<1              (x = α)

[H3O+] = [C2H5COO-] = α·(0,100 M)

pH = -log([H3O+])

[C2H5COOH] = (1-α)·(0,100 M)

    
 


 


Skriv et svar til: pH og koncentration af alle mokelyler og ioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.