Fysik

Strømme og spændinger

13. september 2009 af danhansendk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen jeg har fået en opgave i fysik hvor jeg skal finde strømme og spænding har vedhæft fil

Skal jeg bruge Ohms lov U= R*I og I=U/R

eller skal jeg bruge Kirchoffs anden lov for lukket kreds

Mvh mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af peter lind

Du skal bruge begge dele, som det også fremgår af opgaven. Betragt strømmene som sammensat af 2 strømme. Den ene går fra venstre batteri gennem R3 og tilbage til batteriet. Der kan du simpelt bruge Ohms lov. Den anden strøm går fra det højre batteri gennem R3 og tilbage. Dette er igen et simpelt strømkredsløb. Summen af de 2 strømme er den endelige strøm i kredsen


Svar #2
13. september 2009 af danhansendk (Slettet)

Har prøvet for den først (røde kredsløb i  vedhæft fil), som går fra venstre batteri gennem R.1=10 ohm og r.3 5 ohm og tilbage til til 1,5 V

1,5V*10ohm= 15 volt

15volt*7=75 volt

15V+75V=90 V

Er dette rigtigt ?

eller skal jeg start med at tage batteri

1.5V*2= 3V

3*10ohm=30 Volt

30volt*7ohm=220 volt?

Vedhæftet fil:rød.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af peter lind

Jeg kan ikke læse docx filer.

I kredsen til venstre får du en modstande på 2 + 10 + 5 Ohm = 17 Ohm De 2 Ohm er fra den indre modstand.  Ifølge Ohms lov er så strømmen U/R = 1,5V/17Ohm


Svar #4
14. september 2009 af danhansendk (Slettet)

Okay takker nu har jeg lavet for de 2 små kredsløb hvordan laver jeg den for det store

skal jeg bruge kichoffs anden love for lukket kreds

?= 1.5V+2V=1ohm*2v+7ohm*2V+10ohm*1.5V+1.5V*2ohm ??

mvh mig


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2009 af peter lind

Du skal simpelthen lægge de to strømme sammen. Det betyder at du i venstre side har strømmen fra den første løsning(Strømmen fra den anden løsning kommer ikke der). I den højre side har du den anden løsning og i  den lodrette ledningen i midten har du summen af de 2 strømme. Hvis du også vil have spændingsforskelle skal du bruge Ohms lov over de enkelte modstande.


Svar #6
15. september 2009 af danhansendk (Slettet)

okay takker :D

men har  problemer med en ny opgave '

Jeg har vedhæft den

har bruget lang tid på den, kan bar ikke finde den formel jeg skal bruge

Mvh mig

Vedhæftet fil:ny opgave.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2009 af peter lind

Den vedhæftede fil indeholder bare det foregående. et kan jeg ikke bruge til noget.


Skriv et svar til: Strømme og spændinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.