Matematik

Ligning for tangenten til grafen i givet punkt

13. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Jeg synes at mit resultat ser meget mystisk, det kunne derfor være rart hvis der var nogle der lige gad tjekke om mine udregninger er rigtige? 

Opgaven lyder: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3,f(3)). 

f(x) = x^3-4x^2-11x + 30. 

f '(x) = 3x^2 - 8x - 11

f(3) = 3^3 - 4*3^2 - 11*3 + 30 = -72 

f '(3) = 3*3^2 - 8*3 - 11 = -8 

y = f '(x0) (x-x0) + f(x0)

   = f '(3) (x-3) + f(3) 

   = - 8 (x-3) + -72

   = - 8x -24 + - 72 

Sys virkelig at resultatet ser noget mystisk ud, er der nogle der kan forklare hvor det går galt?? På forhånd tak for hjælpen:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2009 af mathon

y = f '(xo) (x-xo) + f(xo)

= f '(3) (x-3) + f(3)

= -8(x-3) + (-12)

= -8x + 24 - 12

= -8x + 12


Svar #2
14. september 2009 af P.L. (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, nu kan jeg godt se at jeg har regnet forkert og at det ikke giver -72 med -12 i stedet, det hjælper noget på mit resultat:) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 hvordan bestemmer man monotoniforholdende for f i dette tilfælde:)?


Skriv et svar til: Ligning for tangenten til grafen i givet punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.