Matematik

Parabler - at bestemme b & c for at finde kendte rødder?

13. september 2009 af sofiehhh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgave, men er HELT lost.. :(

En parabel er givet ved forskriften:


f (x) = 3x2 + bx + c

a. Bestem b og c, så parablen får rødderne 2 og 3.
b. Bestem b og c, så parablen får dobbeltroden -2. 

Er der please nogen, der kan hjælpe??

Derudover har jeg en ekstra m. nulreglen:

Benyt nulreglen til at bestemme nulpunkterne for følgende funktioner:


a). f(x) = x^2-4


b). f(x) = x(3x-6)

pleaaaase hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af mathon

f (x) = 3x2 + bx + c

a. Bestem b og c, så parablen får rødderne 2 og 3.
b. Bestem b og c, så parablen får dobbeltroden -2.

a. f(x) = y =3(x-2)(x-3)

b. f(x) = y = a(x+2)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af mathon

Benyt nulreglen til at bestemme nulpunkterne for følgende funktioner:


a). f(x) = x2-4 = x2-22 = (x+2)(x-2)


b). f(x) = x(3x-6) = 3x(x-2)


Skriv et svar til: Parabler - at bestemme b & c for at finde kendte rødder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.