Matematik

diff. regning

14. september 2009 af Melleh (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp mig jeg har matematik afl for og kan ikke rigtig finde ud af det :s
håber der er nogle der kan hjælpe.

1) bestem en ligning gor tangenten til grafen for f(x) i punktet P:

a) f(x) = 3x3-6  P(2,18)                                                         b) f(x) = rod x + x    P(4,6

c) f(x) = 5x+1/x      P(2,f(2))                                                   d) f(x) = 3x2-1/x

2)
bestem kordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x) = x3-x-1, hvori tangenten er parallel med linjen y= 2x+5

3)
parablen y=x2 har 2 tangenter, der går igennem punktet A( - (1/2) , -2 )
bestem en ligning for hver af disse tangenter

4)

linjen y= -2x-5 er tangent til parablen y= x2-6x+p
bestem tallet p

håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. september 2009 af mathon

1)
a)   f '(x) = 9x2
      f '(2) = 9*22 = 36
      tangent i P(2,18)
      y-yo = f '(xo)(x-xo)
      y - 18 = 36(x-2)

      y = 36x - 54
 


Svar #2
14. september 2009 af Melleh (Slettet)

hvordan gør man så 2-3 og 4 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2009 af peter lind

2)Hvis tangenten skal være paralel med den givne linie, skal de have samme hældningskoefficient. Derfor løs ligningen f'(x)=2

3) Tangentens ligning er y=f'(x0)(x-x0) + f(x0) . Sæt det givne punkt ind. Det giver en andengradsligning i x0.

4) Ligningen y= -2x-5 = x2-6x+p skal have netop en løsning.
 


Svar #4
14. september 2009 af Melleh (Slettet)

forstår det stadig ikke helt :s


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. september 2009 af peter lind

Kan du ikke præcisere, hvad du ikke forstår.


Svar #6
15. september 2009 af Melleh (Slettet)

hvordan regnemåden skal være fordi jeg får heletiden det forkerte


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. september 2009 af peter lind

Kan du ikke fortælle hvad du har gjort ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. oktober 2009 af lillablomst (Slettet)

Hejsa.

Jeg har også lidt problemer med 4'eren. Jeg har prøvet lidt forskelligt med min lommeregner og hjerne, men jeg kan desværre ikke få noget af det til at give det rigtige svar. Er der mulighed for at en kan forklare den for mig? :)

På forhånd tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. oktober 2009 af mathon

4)

linjen y = -2x-5 er tangent til parablen y = f(x) = x2-6x+p
bestem tallet p

f '(x) = 2x-6

f '(xo) = 2xo - 6 = -2

hvoraf
xo = 2 ........


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. oktober 2009 af lillablomst (Slettet)

Tusind tak. Det hjalp. :D


Skriv et svar til: diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.