Matematik

4 små opgaver - hjæælp :(

14. september 2009 af 8515281 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. Forkort brøken:

x2 + 2x / 4x + 8

2.  omskriv 4x2 - 12x + 9 til formlen (ax + b)2

3. En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.
a) Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.

4. Tabellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i Pa, og temperaturen t målt i i grader celcius.

t =  | 5,0       | 10,1  |  29,9   | 40,0   | 70,2   | 90,1    |

P = | 231,1 | 235,1 | 251,1 | 260,2 | 285,1 | 301,5 |
Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion g af t.

a) Bestem en forskrift for g.

Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i Pa i grader celcius,  og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved:
F = 1,8 * t + 32

b) Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit.


Skriv et svar til: 4 små opgaver - hjæælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.