Kemi

Til eksperter kun

14. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Jeg forstår ik hvordan jeg skal finde den aktuelle konc af OH- ..

Det her er hvad man får at vide i den forrige opgave.

Man udtager nu fra opløsningen 25,0 mL med en pipette. Dette volumen overføres til en 500 mL målekolbe. Under omrøring fyldes op med vand til 500 mL. Man skulle her finde stofmængden af NH3, som jeg fik til 0,6412 M

Vi får endvidere oplyst at pH måles i den fortyndede opløsning til 11,53.

Reaktionsskema for dette

NH3 + H2O --> NH4+ + OH-

Så står der man skal finde den aktuelle konc af de opløste stoffer i den fortyndede opløsning. Jeg har selv gjort følgende men ved bare det er forkert .:(

cOH- = 0,24*910 : 17,0073 = 12,8415 mol/L
[OH-] = 12,8415 mol/L : 0,500 L = 25,683 M

[NH4+] = 0,6412 mol/L : 0,500 L = 1,2824 M


Svar #1
14. september 2009 af Denseje:D (Slettet)

Plz hjææælp


Skriv et svar til: Til eksperter kun

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.